Short Art

Prezentarea intamplarii o sa o copy-paste mai jos. Ideea pe scurt e ca sambata 5 decembrie de la ora 18 la Euro Cinema Tinerimea Romana, langa parcul Izvor si sala cu acelasi nume a Teatrului Bulandra, se vor putea vedea timp de o ora si un pic scurt-metraje facute de studentii de la Foto-Video, UNARTE. E un fel de micro-festival independent de promovare pentru oamenii de la FVPCI. Prin filmele prezentate se va putea vedea si filmul meu de anul trecut si anume “Transfer“. Daca aveti timp si chef se prea poate sa merite timpul.

Prezentarea primita si de mine pe mail este dupa cum urmeaza :

“Festivalul SHORT ART este o platformă de mediatizare a proiectelor de video art şi short-uriconcepute de studenţii departamentului FVPCI (foto-video şi procesare computerizată a imaginii) din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Bucureşti.

Arta video iniţiată de către artiştii vizuali ai jumătăţii de sec.XX a creat în jurul său un domeniu de studiu complex, caleidoscopic, un nou tip de expresie şi noi mijloace de reprezentare a imaginii, cu aplicaţii diverse pe care sora sa mai mare, arta cinematografică nu le poate acoperi:de la proiecţiile video ce compun fundalul vizual al multor concerte până la interacţiunea cu arhitectura prin exploatarea faţadelor multi-media, până la fabularea experimentală în jurul realităţii uzând distorturi de sunet şi lumini, tehnica şi algoritmi, unghiuri de vedere neconvenţionale şi crâmpeie de idei. Deşi aplicaţiile artei video sunt variate marele său merit este arhivarea spontană a efemerului: reflecţii, idei, gesturi, „feelings”… „A man with a movie camera” poate fi oricine atunci când are ceva de spus.

Anul acesta, la prima sa ediţie, se va desfăşura în data de 5 decembrie 2009 la Eurocinema, în paralel cu Seara de Film pentru Tineret organizată de Biblioteca Metropolitană Bucureşti.”

numai bine,

jack.

~ by Jack Rider on December 3, 2009.

One Response to “Short Art”

  1. ma gandeam eu c o sa fii si acolo :))
    congrats

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: