greatest news this year! (transfer makes it to FutureShorts)

Dupa cum se prea poate deduceti din titlu am pentru voi o veste mare mare de tot! (drum roll) “transfer” scurt metrajul scris si facut de subsemnatul cu marea contributie a actritei Lala Misosniky a fost selectionat si va fi prezentat in cadrul evenimentului Future Shorts Martie. Editie ce se anunta de pe acum ca fiind cea mai mare de pana acum. 😀

Multumesc celor ce mi-au apreciat filmul si l-au ales. Va invit pe toti sa mergeti sa il vedeti daca vreti la Future Shorts (eu numar minutele). Eu o sa fiu sigur acolo!

future-shorts-martie-tnb

BACK TO THE FUTURE SHORTS
Filme scurte, vechi si noi, pentru cinefili tineri si vesnic tineriNe uitam la scurt metraje romanesti din anii ’70, ’80 si ’90, pentru a le reaminti tinerilor cineasti ce potential imens au. Dupa proiectii concomitente in 4 sali, sarbatorim viitorul cu un jam session de exceptie.
Concertul Khidja Clouds Society reuneste 6 artisti intr-o formula nemaivazuta si combina muzica electro cu hip-hop-ul:
Norzeatic pe mai multe voci
Rusu cu beats si keys
Flore cu beats, scratches si cuts
Electric Brother la bas
Vlaicu Golcea la keys
Alexandru Anastasiu la vibrafonLa afterparty, avem dubstep si alte surprize cu TRG (The Infamous) si MC BEAN (Suie Paparude). Visuals: KOTKI.Vineri, 20 martie de la 20:00 la Teatrul National din Bucuresti, Galeriile ArtExpo

Program:
20.00 – Scurt metraje romanesti “de colectie”
21.00 – Scurt metraje internationale Future Shorts
22.30 – Scurt metraje romanesti inscrise in competitia Future Shorts
23.00 – Concert Khidja Clouds Society Jam Session
24:00 – Afterparty cu TRG & MC BEAN

Cea mai mare editie Future Shorts de pana acum!
7 sali de proiectie si party!
Scurt metrajele internationale sunt dublate de o sesiune extra de filme scurte romanesti de colectie

Descoperiti personajele din poster (click pt zoom)

Prin ce este diferit evenimentul de pe 20 martie?
Festivalul Future Shorts este unul foarte proaspat, cu un public tanar si educat. De foarte multe ori insa, tinerii se uita numai in viitor, ignorand valorile trecutului. Ne-am gandit ca pe 20 martie, de la 20.00, sa le reamintim sau sa le prezentam in premiera o serie de bijuterii ale filmului scurt romanesc, cu sprijinul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti.
Pentru a spori interactivitatea experientei Future Shorts, oricine are o idee originala este incurajat sa se inscrie in competitia care ii poate aduce recunoastere in randul unui public din 30 de tari.

COMPETITIA FUTURE SHORTS
Competitia Future Shorts are doua sectiuni: “Cursa pe banda”, dedicata scurt metrajelor de maximum 20 de minute, realizate profesionist, si “Cursa mobila”, destinata clientilor Vodafone Romania care creeaza un film de 2 minute folosind exclusiv telefonul mobil.

CURSA PE BANDA
Se adreseaza celor care au produs un scurt metraj dupa un scenariu original, cu conditia sa aiba peste 18 ani, iar filmul sa nu fie mai vechi de 2 ani. Nu exista restrictii de gen: se pot inscrie filme de fictiune, documentare, animatie sau pelicule experimentale.
In perioada martie – iunie 2009, filmele selectate de juriu vor fi proiectate la evenimentele Future Shorts din tara, unde publicul isi va vota favoritele. Castigatorii vor semna un contract de distributie cu reteaua internationala Future Shorts, ceea ce le va aduce expunere in aproape 30 de tari.
Marele castigator va mai primi un premiu constand in bani, un telefon mobil si o excursie cinematografica la Londra, care include o intalnire cu un regizor faimos.

CURSA MOBILA – powered by Vodafone Romania
Este creata pentru cei care au o idee de scurt metraj si vor sa o materializeze intr-un mod foarte simplu, fara echipament profesionist. La aceasta sectiune a competitiei Future Shorts, nu conteaza atat realizarea, cat ideea.
Se adreseaza celor peste 18 ani, atrasi de lumea cinematografiei, care realizeaza un film de maxim 2 minute folosind numai telefonul mobil.
Filmul va fi expus pe platforma Vodafone Live! si pe site-urile partenere, unde va putea fi vizionat si votat. Marele castigator al cursei va primi un premiu in bani, un telefon mobil de ultima generatie si bilete pentru un tur cinematografic exclusivist la Londra.
Juriul este prezidat de britanicul Fabien Riggall, fondatorul Future Shorts, si este format din: Tudor Giurgiu, Dragos Bucur, Alin Ludu Dumbrava, Matei Branea, Ada Solomon si Irina Margareta Nistor.
Mai multe detalii pe http://www.futureshorts.ro

~ by Jack Rider on March 12, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: