sfat de jobbing

Un mic sfat de jobbing pe care il impartasesc cu voi din experienta actualului meu job. Multi din cititorii blogului banuiesc ca lucreaza sau vor sa lucreze in advertisingul de pe la noi. Ma adresez bineinteles acelora ce nu au avut inca un job intr-o agentie, si ii bate gandul sa se apuce. Sfatul meu este dupa cum urmeaza:

Fiti foarte atenti cand va alegeti o agentie. Daca sunteti la inceput incercati sa alegeti o agentie in care angajatii sunt predominant tineri. Cautati live people. Dinamica unei agentii este extrem de importanta. Daca ea nu e vie si nu se misca pe bune pe piata de advertising o sa va blestemati zilele in foarte scurt timp. Riscul e foarte mare pe la noi e sa nimeriti intr-o agentie moarta, sau pe moarte. La noi a existat acum 5-6 ani un fenomen ce azi se repeta in domeniul imobiliar, si anume a existat un boom al agentiilor de publicitate. Au aparut multe si marunte. Desigur ele nu au facut fata pe piata in competitia cu marii jucatori. Unele, putine insa au reusit. Dar cele ce au esuat trag o veritabila matza pe uscat si in zilele noastre. Acestea sunt bine de identificat si evitat. Nu orice se numeste agentie de advertising e neaparat a dream come true, din contra , poate cu usurinta, daca ramaneti destul de mult acolo, sa va distruga toate visele. Nu o sa aveti clienti, prin urmare nu o sa va puteti face un portofoliu. O sa aveti clientii pe care nu ii vrea nimeni, sau care apeleaza pentru prima oara la o agentie de advertising, si o sa aveti o tona de batai de cap. Incercati cand mergeti in mediul de lucru la interviu, sa fiti mici spioni si sa fiti atenti la ce se intampla in jurul vostru. Incercati sa cereti o perioada de proba, fie ea si de 2-3 zile. Perioadele de proba can be a life-saver!

Daca ati avut si voi experiente similare, sau doriti sa adaugati niste sfaturi pentru nou sositii in domeniu va astept fie cu un comentariu, fie cu un mail la jackridersbox@gmail.com, iar eu va voi posta mesajul pe blog.

Multa bafta,

jack.

~ by Jack Rider on August 13, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: